vorige pagina

uit DE VREDES KOFFER

www.lalucas.nl

 Nijmegen

Stad van compassie

 

 

 

ZATERDAG 26 MAART 2016

VREDESBIJEENKOMST ROND DE "WERELD-VREDESVLAM"

 

NIJMEGEN - De Nijmeegse moskeeën wilden de slachtoffers van de aanslagen in Brussel herdenken met een vredesbijeenkomst in de stad.

Ze hadden hiervoor alle kerkgenootschappen en vredesorganisaties uitgenodigd. "We willen een sterk signaal afgeven dat we als één samenleving met één stem, één gezicht terreur afwijzen", zegt Saïd Bouharrou, woordvoerder van de gezamenlijke moskeeën.

Vrijheid
"Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd in Brussel. Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt. Maar juist nu moeten we de daders ook duidelijk maken dat ze onze vrijheid nooit kunnen afpakken."

De vredesbijeenkomst vond zaterdagmiddag plaats bij de Wereldvredesvlam op de Titushof bij het Keizer Karelplein, om 14.00 uur.

 

 

     

 

     

 

 

Vredesmanifestatie
 Bij de WereldVredesVlam op het Titushof bij de Titus Brandsma Gedachteniskerk, werd vanmiddag georganiseerd door het Augustijns Centrum de Boskapel. Tijdens de vredesmanifestatie, die ondersteund werd door onder meer de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, de Raad van Kerken Nijmegen en de Commissie Moskeebesturen, werd voorgelezen uit de vredesverklaring uit 2014. In de verklaring wordt uit naam van religie geweld afgekeurd en wordt opgeroepen tot een vreedzame en respectvolle samenleving. De verklaring werd op 18 december 2014 door diverse religieuze gemeenschappen uit de stad getekend. Burgemeester Bruls hield een toespraak, men ontstak kaarsen en hield een minuut stilte. ‘Het incident in Brussel drijft mensen uit elkaar en dat mag niet gebeuren. We namen, als centrum, dit initiatief om mensen van diverse religies bij elkaar te brengen. We willen verbondenheid uitdrukken. We mogen ons door dergelijke incidenten niet uiteen laten drijven’, aldus Ekkehard Muth van Augustijns Centrum De Boskapel. Er waren ongeveer 60 mensen bij de manifestatie aanwezig.
Info: Nieuws uit Nijmegen